Dereotu Kalsiyum Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
24 Temmuz 2024

Dereotu Kalsiyum Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Dereotu ve Kalsiyum

Dereotu, kemik sağlığına önemli katkılar sağlayan bir bitkidir. İçeriğindeki kalsiyum, kemik kaybına karşı koruma sağlar ve kemiklerdeki mineral kaybını engeller. Bu sayede, her yıl yüzlerce insanın yaşadığı kemik hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur ve sağlıklı bir iskelet yapısı için gerekli olan kalsiyum ve diğer mineralleri sağlar. Yaşlılıktan kaynaklanan kemik erimesi ve kemik zayıflaması sorunlarını önler.


Dereotunun Kalsiyum İçeriği

Dereotu, özellikle tohumlarında yüksek miktarda kalsiyum bulundurur. Bu nedenle, çocukların gelişim süreçlerinde ve yetişkinlerin kemik sağlığında düzenli olarak tüketilmesi oldukça önemlidir. Ayrıca, düşük kalorisi nedeniyle diyet listelerinin vazgeçilmez bir bitkisidir.


Dereotunun Diş Sağlığına Faydaları

Dereotu, diş ve ağız sağlığı için de önemli bir bitkidir. Ağız kokusunun giderilmesini sağlar. Çiğnenerek tüketilen dereotu veya dereotu tohumları, kötü nefes kokusunu gidermektedir. Dereotu yapraklarında bulunan uçucu yağlar, mikrop öldürücü, antioksidan ve dezenfektan özelliklere sahiptir. Bu özellikler sayesinde ağızdaki mikropları yok eder ve alerjik sorunları ortadan kaldırır.


Dereotunun Vücut Sağlığı İçin Faydaları

Dereotu, kalsiyum açısından zengin olmasının yanı sıra manganez, demir, magnezyum mineralleri ve A ile C vitaminleri bakımından da zengindir. Bu sebeple bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncini artırır. Antibakteriyal özelliklere sahip olduğu için mikrop ve enfeksiyon sorunlarıyla mücadelede yardımcı olur. Vitamin ve mineral deposu olan dereotu, ülkemizin özellikle Ege ve Akdeniz Bölgeleri'nde bolca yetişmektedir.


Dereotunun Besin Değerleri

Bir avuç (28 gr) taze dereotu, vücudun günlük kalsiyum ihtiyacının %6'sını karşılar. Aynı miktarda dereotu, demir ihtiyacının %10'unu, magnezyum ihtiyacının %4'ünü, A vitamini ihtiyacının %43'ünü, C vitamini ihtiyacının %40'ını, potasyum ihtiyacının %6'sını ve manganez ihtiyacının %18'ini karşılar. Ayrıca, 28 gram dereotunda sadece 12 kalori bulunmaktadır. Lifli bir besin olduğu için sindirim sistemi problemlerinde, özellikle gazların giderilmesinde ve kabızlık sorunlarında kullanılır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dereotu Nasıl Kurutulur?

Dereotu Nasıl Kurutulur?

Haber Bülteni

Güncel

Dereotu Nasıl Ekilir?

Dereotu Nasıl Ekilir?